6.6.2020.

MATEMATIKA

Vježbajmo pisano dijeljenje - riješite 106. stranicu u zbirci.


VJERONAUK

Dragi trećaši,

Ušli smo u mjesec svibanj. Mjesec svibanj posebno je posvećen našoj nebeskoj majci Mariji. Pomolite joj se češće u ovom vremenu kako bi vas pratila i štitila na vašem životnom putu

1. Pomolite se molitvu kojom molimo Boga da nas vodi po pravome putu. Danas učimo o jednom putu koji vodi u mjesto Emaus. Svatko ima svoj životni put. Prekrižite se i pročitajte sljedeće:

Svaki put ima svoj cilj. Put je često težak. Često je lak. Put je ponekad prašnjav, ponekad bjesni nad njim oluja. Ipak i taj put vodi k cilju. I mi ljudi imamo cilj. Bog je naš cilj. Ali put do Njega nije uvijek lak. Bože pomozi nam uvijek ići tvojim putem.

2. Poslušajte pjesmu:


3. Pročitajte tekst u vašim udžbenicima koji se nalazi na 72. i 73. stranici.

4. Pogledajte video prezentaciju vjeroučiteljice Gordane u kojoj ćete saznati nešto više o Isusovom uskrsnuću. Prezentacija se nalazi na sljedećoj poveznici:


5. Napišite naslov u vaše bilježnice, koji glasi: Na putu u Emaus A zatim i rečenice koje se nalaze u prezentaciji (18.11 min)

6. Prepišite tekst koji se nalazi ispod slike Isusa i njegovih učenika. Tekst zahvale Isusu nalazi se i u vašim udžbenicima pri dnu 73. stranice.

7. Za domaću zadaću pomolite se molitvu Zdravo Marijo za vašu majku jer u nedjelju koja je pred nama slavimo majčin dan. Bilo bi lijepo kad bi joj se sjetili čestitati, a možete joj izraditi neku čestitku ili neki poklon kao mali znak pažnje za svu žrtvu koju čini za vas.

p.s. "Bacite oko" na sliku koja slijedi

možete joj ovo pročitati. Za ispunjavanje zadatka imate tjedan dana. Lijepi pozdrav!

HRVATSKI JEZIK

U čitanci pronađite i pročitajte pjesmu u kojoj ćete prepoznati ritam i rimu.  

PRIRODA I DRUŠTVO

Zajedno s roditeljima razgledaj obiteljski album s fotografijama svojih predaka. Što ti se na fotografijama sviđa? Pričaj o tome s roditeljima. 


učiteljica: Barbara Gavranić
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti