1.4.2020.

TALIJANSKI JEZIK

Radna bilježnica str. 40 zadatak 9. 

Odgovoriti na pitanja gledajući sliku na str. 28 u udžbeniku.

PRIRODA I DRUŠTVO

Složi puzzle - džoker ;-)

Poslušaj, pročitaj i pogledaj sve što se nalazi na sljedećoj prezentaciji. Najprije kliknite na sliku. Da bi listali prezentaciju kliknite na strelicu s desne strane. Svaka stranica ima različite oznake/kružiće na koje kliknete te vam se otvori neki tekst, slika ili snimak. Ako nemate mogućnost pregledati ovu prezentaciju, pročitajte tekst u udžbeniku Živi svijet u Jadranskom moru i uz more.

Za zadaću riješi radnu bilježnicu, stranice: 88. i 89. 

HRVATSKI JEZIK

Istraži jednu životinju koja živi u moru.  Napiši nekoliko rečenica o njoj, ako želiš nacrtaj je ili priloži fotografiju.

ILI

Napiši sastavak. U sastavku ćeš opisati dan jedne morske životinje koju odabereš. Zamisli da si ti ta životinja. Predstavi se, napiši gdje živiš, kako provodiš dane, tko su ti prijatelji, tko neprijatelji, što jedeš, što voliš, što ne voliš, čega se bojiš ...


MATEMATIKA

Riješite stranicu 91. u radnoj bilježnici.

Pripazite na redoslijed računskih radnji. Ponovimo - Kad u zadatku imaš više računskih radnji, najprije rješavaj zagrade ako ih ima, zatim množi i dijeli, na kraju zbrajaj i oduzimaj redom s lijeva u desno. 

Džoker :-) Odigraj igru Bacaj do 500 s ukućanima. Tko će dobiti veći broj? Ili možda: Tko će dobiti manji broj!?

učiteljica: Barbara Gavranić
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti