22.4.2020.

     SRETAN TI ROĐENDAN DRAGA ZEMLJO!

Danas ćemo posebnu važnost dati našoj planeti Zemlji.

Najprije ćemo riješiti sljedeći matematički zadatak. (zadatke prepiši u bilježnicu, slova također)

Donja tablica krije jednu poruku. U bilježnicu napišite dobivenu poruku, ne trebate crtati tablicu, samo rješenje. Kako doći do rješenja?  Pročitajte prvi broj u donjoj tablici (broj 7) sada pronađite taj rezultat (7) u gornjoj tablici. Ako ste točno računali pored broja 7 vam piše slovo Č. To znači da je početno slovo prve riječi slovo Č. Nastavite... sretno!

Zemlja je najljepša kuglica u cijelom svemiru. Pjevajmo zajedno našoj Zemlji.

Tekst pjesme možete preuzeti klikom na donji gumb.


Da bi nam naša Zemja bila i dalje lijepa i zdrava moramo je štititi, održavati i voljeti.

Vi se lijepo i odgovorno odnosite prema njoj ali potrebno je i druge ljude poučiti koji to još ne znaju. 

Na tu temu ćete izraditi plakat. Spojit ćemo prirodu i društvo, likovni i hrvatski.  Za podlogu plakata možete koristiti list iz likovne mape (ako vam je to malo mjesta onda spojite zajedno više listova).

Plakat radite smireno, temeljito i uredno.  Poslat ćete mi ga na viber kad završite, ne morate odmah danas. Imate vremena do kraja tjedna.  

Upute: 


VJERONAUK

Dragi trećaši

1. Pomolite se molitvu Oče naš, Zdravo Marijo, Sveta Marijo, Slava Ocu

2. Poslušajte pjesmu na sljedećoj poveznici:


3. Pogledajte video prezentaciju vjeroučiteljice u kojoj ćete ponoviti što se to događalo u posljednjim Isusovim danima na zemlji i na taj način ponovite sve ono što ste vidjeli i učili o velikom petku. Dakle ove i sljedeće sate, odnosno sljedećeg tjedna imamo ponavljanje.

Prezentacija se nalazi na sljedećoj poveznici:


4. Pomolite se molitve Oče naš i Zdravo Marijo za vašu učiteljicu koja vam pomaže i stoji vam na raspolaganju svakoga dana, pa i ovih dana virtualne nastave. Isus sluša naše molitve. Uvijek se možete pomoliti i ono što želite i za koga god želite, i tako učiniti dobro djelo i nekome pomoći.

5. Pomolite se molitvu Kajanje

p.s. pogledajte slike kako bi se prisjetili dana i događaja koje smo slavili, odnosno obilježavali (ove godine samo kod kuće)

Za rješavanje zadatka imate tjedan dana. Lijepi pozdrav!

      A sada, brzo van, uživajte u prirodi koju nam daruje naša Zemlja!


učiteljica: Barbara Gavranić
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti