4.5.2020.

MATEMATIKA

Nadam se da ste se odmorili ova tri dana bez škole. Početak našeg radnog tjedna započet ćemo matematikom. Malo ćemo razgibati naše moždane vijuge ;-) U četvratak smo pisano dijelili i naučili da KADA STOTICE I DESETICE DJELJENIKA NISU DIJELJIVE S DJELITELJEM, IZRAČUNAVAMO PRIBLIŽNU VRIJEDNOST KOLIČNIKA STOTICE I DESETICA. 

Uvježbajmo naučeno, riješite zbirku zadataka: stranica 104. i 5. zadatak na stranici 105. 


HRVATSKI JEZIK

Danas se družimo s enciklopedijom. Ovog puta ćemo se koristiti online encikopedijom. Ispod slike nalazi se gumb, kada  kliknete na njega, otvorit će vam se Hrvatska encikopedija Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Istražite njene mogućnosti. 

ZADATAK: 

Prema uputama učiteljice Sanje u svojoj ili digitalnoj općoj enciklopediji odaberite dva pojma, jedan koji počinje prvim slovom vašeg imena i jedan koji počinje prvim slovom vašeg prezimena. Pronađite objašnjenje pojma u enciklopediji i  prepišite dio objašnjenja u bilježnicu. 


LIKOVNA KULTURA

Prošli likovni zadatak je bio da naslikate maslačke i da slikom dočarate toplo-hladni kontrast.  Slikanjem ste trebali ispunite cijeli papir. Procijenite sami je li vaš rad uspješan. Pomognite se pitanjima: 

Je li u mom radu izražen toplo - hladni kontrast? 

Jesam li ispunio cijeli list papira ( nema bijelih, neobojanih dijelova)?

Novi zadatak iz likovnog za ovaj tjedan je da za vrijeme vašeg boravka u prirodi pronađete toplo-hladni kontrast. Tko želi može ga i poslikati i poslati mi fotografije na viber. 

Evo nekih primjera: 

PRIRODA I DRUŠTVO

SADAŠNJOST, PROŠLOST, BUDUĆNOST - riješite kvizove:

učiteljica: Barbara Gavranić
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti