23.4.2020.

MATEMATIKA

Vaš udžbenik iz matematike za 3. r. je dobio novi izgled. Postoji i njegova digitalna verzija: e-udžbenik. Na internet portalu Školske knjige nalaze se svi novi udžbenici iz svih predmeta. Svi novi e-udžbenici sadrže osim udžbeničkih stranica i digitalne igre, zadatke za vježbu, dodatna objašnjenja i razne zanimljivosti.

Mi ćemo istražiti udžbenik iz matematike. Kliknite na donju sliku (najprije pročitaj tekst do kraja). Otvorit će vam se 120. stranica s naslovom Dijeljenje brojeva do 100 s ostatkom. Kad dođete na 120. stranicu vidjet ćete u gornjem lijevom kutu jedan krug ( pogledaj sliku dolje, označila sam ga zelenom zvijezdom). Taj krug se nalazi na svakoj stranici u udžbeniku. Taj krug vam otvara dodatne sadržaje vezane za naslov. 

Danas ćete još malo uvježbavati dijeljenje s ostatkom. Za početak ćete odigrati dvije igre u e-udžbeniku. Nakon što ste kliknuli na krug, otvorit će vam se nova stranica. Na toj stranici ćete odigrati igre: Odaberi točan količnik i ostatak, Usmjeri zrakoplov prema točnom broju. Dolje vam je slika kako izgledaju ti zadaci, ružičaste su boje. 


ZADAĆA - radna bilježnica str. 99. 

Džoker;-)     Istražite i ostale e- udžbenike, zanimljivi su, poučni i zabavni  ;-) (klikni na sliku)

PRIRODA I DRUŠTVO

Napravili ste zanimljive i poučne plakate o zaštiti prirode. Pogledajte ih u našoj galeriji učeničkih radova (galerija se svakodnevno popunjava novim radovima). Također pogledajte prezentaciju s vašim fotografijama našeg lijepog zavičaja (u galeriji učeničkih radova).

Da bi naša Zemlja bila lijepa i zdrava moramo je čuvati. Počnimo s razvrstavanjem otpada. Znate li razvrstavati otpad u vašem domu? Odigrajte sljedeće kvizove te provjerite svoje znanje. 

                                                                                   RAZVRSTAJ - RECIKLIRAJ - PONOVO UPOTRIJEBI 


HRVATSKI JEZIK

Prema uputama koje ste dobili od učiteljice Mirne na TV nastavi napišite ekološku priču.

 

učiteljica: Barbara Gavranić
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti